ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

hhharchitects: 2008-2018

20.06.201919:30Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο 'Αντώνης Τρίτσης'

Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής  (Ε.Ι.Α.), στο πλαίσιο του 16ου κύκλου διαλέξεων, παρουσιάζει την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στις 19:30 τη διάλεξη του Νικήτα Χατζημιχάλη και της Ιωάννας Χολέβα με τίτλο "hhharchitects: 2008-2018."

Οι hhharchitects θα παρουσιάσoυν το έργο της τελευταίας δεκαετίας, μέσα από υλοποιημένες και μη μελέτες. Αριθμώντας ένα μεγάλο αριθμό έργων στην Αθήνα, Σκιάθο και Μάνη η αρχιτεκτονική τους είναι σε σημαντικό βαθμό ευαισθητοποιημένοι ως προς την ιστορία και  το πνεύμα του τόπου.  

Σε κάθε έργο, ανεξαρτήτου κλίμακας, θέτουν ως στόχο τη λεπτομερή και εξειδικευμένη μελέτη, προσαρμοσμένη στον χρήστη και στο φυσικό - δομημένο περιβάλλον. Η σημασία της ένταξης του κτιρίου στην τοποθεσία, η λειτουργικότητα, η συνύπαρξη και ο διάλογος του παλιού με το νέο, καθώς και η ορθολογική χρήση των υλικών αποτελούν τις βασικότερες αρχές του γραφείου. 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ             

Το γραφείο hhharchitects ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2000 από τους αρχιτέκτονες  Νικήτα Χατζημιχάλη και Ιωάννα Χολέβα, ενώ το 2013 επεκτάθηκε με ένα υποκατάστημα στην Σκιάθο.

Το γραφείο δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της ιδιωτικής κατοικίας, των τουριστικών εγκαταστάσεων και των επαγγελματικών χώρων. Έργα του γραφείου έχουν πραγματοποιηθεί εκτός της Αθήνας και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με κυριότερες τη Σκιάθο και τη Μεσσηνιακή Μάνη. Οι hhharchitects έχουν διακριθεί με το Βραβείο «Καλύτερου πραγματοποιημένου έργου των ετών 2010-2012», τον Έπαινο «Καλύτερου πραγματοποιημένου έργου των ετών 2008-2010» και έχουν επιλεγεί στα διακριθέντα έργα των ετών 2016 & 2017 από τη διεθνή επιθεώρηση αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ. Ακόμα έργα τους έχουν επιλεγεί για την «6η ΒΙΕΝΝΑLΕ νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων» & «9η ΒΙΕΝΝΑLΕ νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων», έχουν διακριθεί στα «ΒΡΑΒΕΙΑ Ε.Ι.Α 2017» και «ΣΑΔΑΣ 2011», ενώ πολλά έργα τους έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις. 

Ο Νικήτας Χατζημιχάλης (mag.arch.) σπούδασε αρχιτεκτονική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης και αποφοίτησε το 1998.

Η Ιωάννα Χολέβα (mag.arch.) σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης και αποφοίτησε το 1997.