ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Ε.Ι.Α.

OPEN HOUSE ATHENS 2015

15.05.2015-17.05.2015
Συνημμένα: 

OPEN HOUSE ATHENS 2015

Παρασκευή 15 έως Κυριακή 17 Μαΐου 2015

30 πόλεις, χιλιάδες επισκέπτες, μία ιδέα, ένας θεσμός... Open House Athens 2015: 70 σημεία στην πόλη, ένα σαββατοκύριακο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων που σε προσκαλεί να εξερευνήσεις την Aθήνα.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

Το ΟΗΑ 2015 επεκτείνεται εντός και εκτός του Δήμου Αθηναίων με την συμμετοχή 70 κτιρίων προσφέροντας στους επισκέπτες της εκδήλωσης μια πιο συνολική εικόνα για την αρχιτεκτονική της Αθήνας, μέσω των επισκέψεων-ξεναγήσεων. Το αναλυτικό πρόγραμμα με τα κτίρια και τα ωράρια που ανοίγει το καθένα θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα www.openhouseathens.gr

Την Παρασκευή 15 Μαΐου, “οι πόρτες ανοίγουν” (μια μέρα νωρίτερα) αποκλειστικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου μαθητές και σπουδαστές έχουν ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης στην οποία κατοικούν. Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου, τα κτίρια θα ανοίξουν για το ευρύ κοινό , δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να χαράξει τη δική του πορεία μέσα στην πόλη και να επιλέξει τα κτίρια που θέλει να γνωρίσει. Οι επισκέπτες ξεναγούνται κατά ομάδες, με τη βοήθεια των εθελοντών της δράσης, ενώ οι ξεναγήσεις ξεκινούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν απαιτείται προκράτηση, καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο χώρο, εντός του ωραρίου επίσκεψης. 

Περισσότερες πληροφορίες:

www.openhouseathens.gr