ΗΜΕΡΙΔΕΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ε.Ι.Α.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

  •  

20.12.201409:45 π.μ.Κτίριο Ωδείου Αθηνών
Συνημμένα: 

Οργάνωση: περιοδικό «Ελληνικές Κατασκευές»

Συνεργαζόμενοι φορείς: Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής, Ωδείο Αθηνών

Επιστημονικός υπεύθυνος: Παναγιώτης Τσακόπουλος, Δρ αρχιτέκτων

 

Επιστημονικοί Αρωγοί:

Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, Ελληνικό Τμήμα Do.co.mo.mo., MONUMENTA

 

Χορηγός Ημερίδας: Ideal Standard

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό «Ελληνικές Κατασκευές», με τη συνεργασία του Ωδείου Αθηνών και των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, οργανώνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών, Επιστημονική Ημερίδα αφιερωμένη στο έργο του Ιωάννη Δεσποτόπουλου.

Η Ημερίδα στοχεύει να διερευνήσει τις διαφορετικές πλευρές της δραστηριότητας του Ιωάννη Δεσποτόπουλου, με αναφορές στο θεωρητικό, εκπαιδευτικό και αρχιτεκτονικό του έργο. Να αποτιμήσει ιστορικά και κριτικά αυτό το έργο, να επιχειρήσει τις συσχετίσεις του με τη σύγχρονή του ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική παραγωγή και εν τέλει την επανατοποθέτησή του στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χάρτη της αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα. Οι εργασίες της θα πραγματοποιηθούν σε δύο συνεδρίες (πρωινή και απογευματινή) διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών η κάθε μία, με ενδιάμεσο διάλειμμα μιάμισης ώρας. Θα παρουσιαστούν συνολικά 18 εισηγήσεις διάρκειας 17’ η κάθε μία. Μετά από κάθε συνεδρία θα επακολουθήσει συζήτηση.

Η Ημερίδα θα συνοδεύεται από την έκδοση τεύχους με παρουσίαση φωτογραφιών και σχεδίων του κτιρίου του Ωδείου Αθηνών, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά και προέρχονται από το αρχείο του αρχιτέκτονα στα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη. Επιμελητής της έκδοσης είναι ο Γιώργος Αγγελής, αρχιτέκτων, Λέκτωρ, Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ. Θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες η έκδοση Καταλόγου που θα περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις της Ημερίδας σε ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Τις εργασίες της Ημερίδας θα κλείσει μικρή συναυλία μαθητών του Ωδείου Αθηνών με μουσικά έργα που αρθρώνονται με το αρχιτεκτονικό έργο του Ι. Δεσποτόπουλου, με παράλληλη προβολή εικόνων από το αρχείο του αρχιτέκτονα. Η επιμέλεια του οπτικού υλικού είναι του Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου, αρχιτέκτονα, Λέκτορα, Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ.

Οργάνωση
  • EK Magazine
Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015
  • Ideal Standard
Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015
  • Sarnitec

Οργάνωση

Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015

Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015