ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

Cruz y Ortiz

  •  

05.12.201219:30Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς
Συνημμένα: 

Η Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, τον κύκλο διαλέξεων Πόλη Ευρώπη: Ισπανοί αρχιτέκτονες στην Αθήνα.
Με αυτόν τον κύκλο διαλέξεων η Πρεσβεία της Ισπανίας επιθυμεί να γνωρίσει στην Ελλάδα τις προτάσεις μερικών από τους πιο διακεκριμένους εκφραστές της σύγχρονης ισπανικής αρχιτεκτονικής που χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να βρίσκουν λειτουργικές λύσεις ενώ παράλληλα διαφυλάσσουν την προσωπικότητά τους στην αναζήτηση της αρμονίας με το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσουν τα έργα τους.
Οι αρχιτέκτονες και τα γραφεία που προσκλήθηκαν στον κύκλο αυτό, οι Miralles-Tagliabue, Cruz y Ortiz, Alberto Campo Baeza, Juan Navarro Baldeweg και Nieto-Sobejano αποτελούν ένα παράδειγμα αυτής της αρχιτεκτονικής που εισάγει ένα γόνιμο διάλογο με τον περίγυρό της και ένα δείγμα της διεθνούς αναγνώρισης που χαίρει η ισπανική αρχιτεκτονική τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο κύκλος Πόλη Ευρώπη: Ισπανοί αρχιτέκτονες στην Αθήνα ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου με τη διάλεξη του γραφείου Miralles Tagliabue-ΕΜΒΤ και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 19:30 στο Μουσείο Μπενάκη (οδός Πειραιώς 138) με τη διάλεξη του Antonio Ortiz, του γραφείου Cruz y Ortiz Arquitectos με έδρα τη Σεβίλλη και το Άμστερνταμ, ο οποίος θα μιλήσει για το έργο του και τη σχέση της αρχιτεκτονικής με την ταυτότητα του τόπου. Ο αρχιτέκτονας Σταύρος Γυφτόπουλος θα κάνει την παρουσίαση και θα συντονίσει τη συζήτηση.

Ομιλητής
  • Ortiz Antonio
Επιμέλεια
  • Τζιτζάς Μιλτιάδης
  • Berzal Pablo
Εισηγητής
  • Γυφτόπουλος Σταύρος