ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

Αρχιτεκτονική

  • Συνοικία Sanpolino, Brecia

  • Σχολικό συγρότημα San Giovanni Valdarno

  • Εκκλησία Ιησού του Λυτρωτή, Modena

  • Εκκλησία Αγίου Ειρηναίου, Μιλάνο

22.11.201319:30Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Γεννημένος στο Μπάρι το 1953, ο Mauro Galantino πήρε το πτυχίο στις αρχιτεκτονικές συνθέσεις στη Φλωρεντία το 1979. Από το 1981 έως το 1983 βρίσκεται στο Παρίσι, όπου σπουδάζει δίπλα στον Henri Ciriani και συνεργάζεται με τα γραφεία των Piano, Chemetov και Devillers. Το 1983 μετακoμίζει στο Μιλάνο για να εργαστεί με τον Vittorio Gregotti, παραμένοντας στο γραφείο του μέχρι το 1987. Την ίδια χρονιά ανοίγει το δικό του γραφείο και αρχίζει να διδάσκει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων της Γενεύης, όπου παραμένει μέχρι το 1994. Έκτοτε έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χιρόνα, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Στρασβούργου, του Paris Belleville, στο Πολυτεχνείο της Λοζάννης, ενώ σήμερα είναι καθηγητής στην αρχιτεκτονική σχολή (IUAV) της Βενετίας.
Οι αρχιτεκτονικές του μελέτες, που έχουν εκπονηθεί στη διάρκεια δύο δεκαετιών, εκτείνονται από τις μικρές ιδιωτικές αναθέσεις έως τα μεγάλα δημόσια έργα, με εμφανή μια ιδιαίτερη φροντίδα για τη λεπτομέρεια της χωρικής εικόνας. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από εξήντα διεθνείς διαγωνισμούς, αποσπώντας μεγάλες διακρίσεις. Μεταξύ αυτών, η μελέτη για τον διαγωνισμό ανάπλασης της Piazza Fontana στο Μιλάνο και η μελέτη που κέρδισε πρόσφατα για το Συγκρότημα Είσοδου στην πόλη της Βενετίας.
Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς για το γερμανικό Κοινοβούλιο στο Βερολίνο και το Κοινοβούλιο της Βιέννης. Στη Φλωρεντία υλοποίησε ένα Europan 2 και στο Μιλάνο έχτισε μια εκκλησία. Κατασκεύασε σχολικά κτίρια στο Arezzo, San Giovanni Valdarno και Arcore. Την περίοδο αυτή υλοποιεί διαγωνισμούς όπως τον επισκοπικό καθεδρικό στη Modena και το συγκρότημα κατοικιών Sandolino στη Brescia. Στο Παρίσι υλοποιεί την εκκλησία Des Lilas, στο Μιλάνο την έδρα της εταιρίας Costacurta, στη Montebelluna ένα σχολικό συγκρότημα. Στη Φλωρεντία υλοποιεί ένα τμήμα της πολεοδόμησης της Immobiliare Novoli.
Έχει δημοσιεύσει κριτικά δοκίμια για τους Ciriani, Gregotti, Michelucci και Braillard, μια μελέτη για την πολεοδομική ανάπτυξη του Bath στον 18ο αιώνα, μια μονογραφία για το Μουσείο Struthof του P.L. Faloci.
Σύμφωνα με τον Vittorio Gregotti «Η αρχιτεκτονική του ακρίβεια απορρέει από ένα βλέμμα ικανό να συνταιριάσει τη λεπτομέρεια με την πολεοδομική κλίμακα του κτιρίου, τη δομική κατασκευή των μερών με την εντύπωση στο χώρο».

Ομιλητής
  • Galantino Mauro
Συνεργαζόμενοι Φορείς
  • Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
  • Μουσείο Μπενάκη
Επιμέλεια
  • Γιακουμακάτος Ανδρέας

Συνεργαζόμενοι Φορείς