ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

Αναφορές στον παραλήπτη

  •  

12.12.201319:00Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο 'Αντώνης Τρίτσης'

Η R.C.TECH σχεδιάζει και υλοποιεί αρχιτεκτονικά έργα. Ιδρύθηκε από τους αρχιτέκτονες Νάσο Χαμηλοθώρη και Δάνια Παναγιωτοπούλου και τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Δουρίδα οι οποίοι και δουλεύουν μαζί από το 1977. Τα τελευταία χρόνια στον πυρήνα του σχήματος προστέθηκαν οι αδερφοί Γιάννης και Μάρκος Δουρίδας – αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός αντίστοιχα.

Το φάσμα των έργων του γραφείου είναι ευρύ και περιλαμβάνει κατοικίες, βιομηχανικούς και εμπορικούς χώρους, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία και αποκαταστάσεις διατηρητέων και παραδοσιακών κτιρίων. Η δραστηριότητα της R.C.TECH δεν περιορίζεται στην αρχιτεκτονική μελέτη. Εκτείνεται στην κατασκευή και την υλοποίηση έργων μέσω υπηρεσιών τεχνικής διεύθυνσης και διαχείρισης έργου.

Μέσα από την περιγραφή έργων και την αφήγηση εμπειριών, η διάλεξη της R.C.TECH θα αναφερθεί στη σημασία της αφοσίωσης του αρχιτέκτονα προς τον παραλήπτη. Ο παραλήπτης που υποδέχεται το αρχιτεκτονικό έργο ως πελάτης, χρήστης, συνεργάτης, επισκέπτης.

‘Ως ομάδα συνεργατών αναζητούμε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που εμπεριέχει συναίσθημα και ουσία αλλά συχνά και μία ευεργετική πνευματικότητα για τον χρήστη. Σχεδιάζουμε ανοιχτούς ροϊκούς χώρους με φυγές, άξονες και βιοκλιματικές αρχές. Εκτιμούμε το φυσικό φως, τις ανθρώπινες διαστάσεις, τη δεξιοτεχνία στην κατασκευή και τις παραδοσιακές τεχνικές που παραμένουν επίκαιρες στον χρόνο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αρχιτεκτονικά έργα με την απαιτούμενη αφοσίωση στον παραλήπτη.

Ομιλητής
  • R.C.TECH