ΕΚΘΕΣΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Ε.Ι.Α.

Architecture, Design & Art Act Now!

08.06.2011-31.07.2011Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς
Συνημμένα: 

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε». (Α. Αϊνστάιν)

Σε συνέχεια του πρώτου διεθνούς Συνεδρίου των δράσεων ΑΑΟ: Ηθική / Αισθητική που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, των έξι Ακαδημαϊκών Εργαστηρίων, και του Athens Here and Now με διαδραστικά έργα στο κέντρο της Αθήνας, οι δράσεις ΑΑΟ προχωρούν σε ένα δεύτερο διεθνές Συνέδριο και μία κεντρική έκθεση, και τις δύο παράλληλές της εκθέσεις, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Μέσα από το πρώτο συνέδριο διερευνήθηκε η γενική πλατφόρμα ηθική και αισθητική στη θεωρητική της βάση όσο και οι χωρικές μεταφράσεις αυτής της σχέσης στις νέες χωρικές και επιμελητικές πρακτικές, σε καλλιτεχνικά έργα αλλά και μέσα από αρχιτεκτονικές, αστικές αλλά και τοπολογικές προσεγγίσεις.

Στο δεύτερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου και 7 Ιουνίου 2011 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς, θα παρουσιαστούν τα έργα των συμμετεχόντων της κεντρικής έκθεσης, οι ευφάνταστες στρατηγικές που υιοθέτησαν, καθώς και τα μέσα και οι στόχοι των έργων τους μέσα σε ένα πνεύμα αποτίμησης των σύγχρονων επιτακτικών κοινωνικών και οικολογικών αναγκών και αντιμετώπισής τους.

Συνεργαζόμενος Φορέας
  • Against All Odds Project: Ethics/Aesthetics
Σχεδιασμός και Επιμέλεια
  • Στεργίου Λίνα

Συνεργαζόμενος Φορέας