Εγγραφή νέων μελών Ε.Ι.Α.

Ημερομηνία: 
30.04.2013

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής ιδρύθηκε το 1995 και επιδιώκει την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής στη χώρα μας, με τη δραστηριοποίηση σε όλους τους τομείς που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να προωθήσουν την υπόθεση της αρχιτεκτονικής δημιουργίας στην Ελλάδα.

Στα 18 χρόνια λειτουργίας του, το Ε.Ι.Α. έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 εκδηλώσεις, όπως η συστηματική οργάνωση θεματικών, ιστορικών ή μονογραφικών εκθέσεων, η παρουσίαση κύκλων διαλέξεων και συνεδρίων, η προώθηση νέων εκδόσεων και δημοσιεύσεων, η θέσπιση των Βραβείων Αρχιτεκτονικής και των Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, η προκήρυξη διαγωνισμών, κ.λπ. Για την πραγματοποίηση των δράσεών του, το Ινστιτούτο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη βοήθεια των μελών του, τα οποία αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς την επιμέλεια και τον σχεδιασμό εκδηλώσεων, προτείνουν συνεργασίες με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετέχουν στις διοργανώσεις του.

Tο Ε.Ι.Α. είναι ένας αυτοδιοικούμενος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με πόρους από τις συνδρομές των μελών του, ενισχύσεις από το κράτος, οργανισμούς και ιδρύματα, χορηγίες και δωρεές. Σε δύσκολες περιόδους, όπως η σημερινή – και καθώς οι κρατικές και άλλες μορφές οικονομικής στήριξης έχουν εκλείψει σχεδόν εντελώς – το Ινστιτούτο απευθύνει έκκληση στους συναδέλφους αρχιτέκτονες για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Έχοντας πλήρη συνείδηση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε αλλά και της αναγκαιότητας να συνεχιστεί το έργο του Ε.Ι.Α., με τελικό σκοπό την καλλιέργεια μιας ευρύτερης κριτικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σκοπιμότητα, το περιεχόμενο και τις προτάσεις της αρχιτεκτονικής, το ΔΣ του Ε.Ι.Α. προσφέρει σε νέους συναδέλφους (έως 35 ετών), τη δυνατότητα να γίνουν μέλη του Ινστιτούτου, καταβάλλοντας το μισό ποσό της ετήσιας συνδρομής (60€, αντί για 120€ ετησίως).

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Ε.Ι.Α. (είτε κάνοντας χρήση της μειωμένης συνδρομής, είτε όχι), παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους στο info@heliarch.gr, μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.Η τελική απόφαση για την εγγραφή νέων μελών του Ε.Ι.Α. λαμβάνεται από την ετήσια γενική συνέλευση όλων των μελών, η οποία για το 2013 θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου.